Η Βάσια Κόντη είναι απόφοιτος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής από το 1989. Άρχισε να σπουδάζει Αστρολογία το 1994 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κολέγιο Bristol School of Astrology και στην σχολή του Alphee Lavoie στην Αμερική.

Στην Ελλάδα παρακολούθησε τα μαθήματα της Cosmic Patterns αλλά και με πολλούς άλλους καταξιωμένους Δασκάλους. Ακολούθησαν πολλά επιμέρους σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από το 2000 εργάζεται ως επαγγελματίας αστρολόγος, σε επίπεδο προσωπικών συνεδριών και αρθρογραφεί σε μεγάλα περιοδικά του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με μόνιμες αλλά και περιοδικές στήλες που αφορούν προβλέψεις αλλά και θέματα Σύγχρονων σχέσεων.

Σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή “Άστρα Εν Τάξει” κάθε Τρίτη βράδυ στο channel 9, και παλαιότερα την γενικής θεματολογίας εκπομπή Έχεις Άστρο” επίσης στο channel 9. Διατηρεί επίσης συνεργασίες με το Star κεντρικής Ελλάδας και το το Super στην Κορινθία, ενώ παλαιότερα έκανε καθημερινές προβλέψεις στο “Blue Sky”.

Διακρίνεται για την επιτυχία της στις κοσμικές προβλέψεις και την Πολιτική Αστρολογία παρόλο που αγαπά και εξειδικεύεται  στις ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα τις Ερωτικές. Διατηρεί μόνιμη στήλη στο γνωστό περιοδικό “Αστρολόγος” για τα ζητήματα σύγχρονων σχέσεων ενώ παράλληλα αρθρογραφεί σε πολλούς διαδικτυακούς χώρους. Παλαιότερες συνεργασίες της είναι στο περιοδικό “Helloζωή και ζώδια” την εφημερίδα “ Star press”.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες της είναι και η συγγραφή ενός μέρους της Επιστημονικής Αστρολογικής Εγκυκλοπαίδειας με την ονομασία «Μαθήματα Σύγχρονης Αστρολογίας» ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ερεχθηίδα  2ο  βιβλίο της με θέμα  Ερωτικά Μαθήματα Αστρολογίας”.

Τα τελευταία χρόνια διδάσκει αστρολογία στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης  “ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ” αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα κυρίως σε προχωρημένους και σε αυτούς που επιθυμούν να εργαστούν Επαγγελματικά.

Η Βασιλική Κόντη είναι ιδρυτικό μέλος του 1ου Ελληνικού Συλλόγου Ελλήνων Αστρολόγων και φίλων της Αστρολογίας με την ονομασία «ΠΑΜΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ» και έχει διατελέσει Πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου. Τέλος, συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο του συλλόγου που έγινε τον Νοέμβριο 2011 στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ όπου παρουσίασε το θέμα της «Εξελικτικής Αστρολογίας».